Hallon- och rabarberpaj med honung

Vi har en rabarberplanta på baksidan av huset. Den har inte skördats på minst två år, men nu tänkte jag att det var dags. Så jag satte mig och letade rabarberpajrecept på nätet och resultatet blev en hopslagning av två eller tre av de recept som jag hittade, tillsammans med en egen honungsmodifikation. En hallon- och rabarberpaj med honung.

Jag gjorde min paj i en ganska liten form. En matlåda av glas på 15x21x6cm. Du ska dock inte använda plastlocket till annat än om det blir rester över.

Och det går givetvis att skala upp receptet.

Ingredienser för 2-3 portioner:

  • 400g hallon och rabarber
  • 100g smör
  • ½ dl grädde
  • ½ dl honung
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och salt.

Smält smöret och tillsätt grädde och honung. Rör tills honungen löst sig och tillsätt sedan de torra ingredienserna.

Ansa och dela rabarbern i bitar på 1-2cm. Fördela rabarber och hallon i en form och fyll på med smeten.

Sätt in formen i ugnen i cirka 40 minuter.

Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.